HOME
čamac na vesla in Kroatie

Introductiecursus Kroatisch/Bosnisch/Servisch

Het leerboek NA PUTU”  (Onderweg", Op weg" of "Op reis") is een boek op A-4-formaat. Het bevat zeventien hoofdstukken verdeeld over 122 pagina's. Behalve de hoofdstukken zijn er, achterin het boek, schrijfopgaven voor elk hoofdstuk. Daarnaast nog 52 pagina's met handige overzichten van woordenschat, naamvallen en grammaticaregels.
! ! ! Er zijn twee versies:
- Wilt u de cursus geheel op eigen kracht bestuderen? Kiest u dan voor de ZELFSTUDIE-versie met +/- 50 schrijfopdrachten per hoofdstuk en verderop de juiste oplossing hiervan, zodat u op en top kunt oefenen.
Deze versie heeft in totaal 254 pagina's.
Het is raadzaam om met  iemand uit uw omgeving
(partner, kennis) de uitspraak te oefenen.
- In de SCHOOL-versie wordt u gestimuleerd uw eigen zinnen te maken. Deze versie heeft +/- 30 schrijfopgaven per hoofdstuk en in totaal 208 pagina's. Door uw eigen zinnen te maken, komt u dichterbij de volgende stap: de conversatie.
De "schoolversie" wordt gebruikt bij de klassikale lessen waarin de docent uw huiswerk nakijkt.
De mogelijkheid bestaat, om met de "schoolversie" toch voor zelfstudie te kiezen, waarbij u huiswerkbegeleiding van de auteur krijgt.

De NA PUTU-Introductiecursus is een Nederlands-Kroatisch leerboek. Doordat er ook vraag is naar de Bosnische en Servische taal, is er in rode kleur het Servische woord naast geplaatst. Dat lijkt heel kleurrijk, maar valt reuze mee.

Met deze introductiecursus heb ik mij willen onderscheiden van het lesmateriaal dat reeds op de markt is. In mijn enthousiasme verzamelde ik vele voorbeelden; dít moest in het boek komen en dát, en dát ook. Tot ik mezelf een Kiss (Keep it short, keep it simple) gaf. Zo is een boek ontstaan, waarmee ik u stap voor stap de basisbegrippen van de Kroatische/Bosnische/Servische taal aanbied. U leert de drie geslachten onderscheiden; en de telwoorden zodat u de tijd kunt noemen/verstaan en onderhandelen over de prijs op de markt. Door de kennis van de rangtelwoorden verstaat u dat u de derde weg rechts in moet, nadat u de weg heeft gevraagd. U krijgt inzicht in het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige, verleden en toekomende tijd en onvermijdelijk komt u ook de zeven naamvallen tegen en welke rol zij in een zin spelen.

Voor wie is deze cursus?

  • voor de cursist die basiskennis voldoende vindt.
  • voor de cursist die via deze “opstap” zijn woordenschat verder uitbreidt.
  • voor de cursist die met een zelfstudieboek vastliep.
  • voor ieder die Kroatisch, Bosnisch of Servisch wil leren. De docent wijst u tijdens de les op de verschillen.

Wanneer wordt de mondelinge cursus in 2019 gegeven?
Een mondelinge taalcursus
bevat 24 lessen van 1,5 uur.
In het najaar van 2019 beginnen de cursussen -uitgaande van twee groepen- op maandag 23 september
van 20.30 - 22.00 uur
en op 
dinsdag 24 september -na Pasen is de aanvangstijd  bekend-.
Met schoolvakanties (regio zuid) wordt rekening gehouden, zodat uw laatste les eind maart/begin april 2020 zal zijn.
De cursus is voornamelijk gericht op hoe u uw eigen zinnen formuleert; vragen stelt en antwoorden geeft. Wie de cursus bij mij volgt, levert het huiswerk in en krijgt het een week later gecorri- geerd retour. Gemaakte fouten worden altijd besproken; alles is er op gericht om een goed resultaat te behalen.

Er zijn minimaal vier aanmeldingen nodig om de cursus door te laten gaan en het maximum aantal bij mij thuis is zes cursisten; een ideale kleine groep.
Heeft u belangstelling? Neemt u contact op met anneke@naputu.nl

De kosten van de mondelinge cursus
De "NA PUTU-introductiecursus" duurt 24 weken met lessen van 1,5 uur. De kosten, inclusief het lesmateriaal en de wekelijkse 
huiswerk
correctie door de docente, zijn € 398,00 p.p.
U krijgt het lesmateriaal in een stevige 23-rings ordner  aangeboden. Uw huiswerk maakt u op losse vellen van A-4-formaat (collegeblok) en bergt u op in een aparte (door mij geleverde) map.
 

Waar wordt de cursus gegeven?
Bij de docente aan huis in Wijchen, bij Nijmegen.

Het lesboek “NA PUTU”   Naputu lesboek Kroatisch Bosnisch Servisch

zelfstudie
Wilt u wél een boek aanschaffen, maar geen cursus volgen? Dat kan,
er is echter geen cd verkrijgbaar om u te helpen bij de uitspraak. De kosten voor de "zelfstudie-versie" zijn: € 47,00 inclusief verzendkosten (pakketpost). U krijgt het boek in een stevige 23-rings bewaarmap aangeboden.
Bestellen gaat via
e-mailadres anneke@naputu.nl

Voordat u een bestelling doet, kijkt u nog even bij "leuke boekjes" of  "Jela i pića"! De leuke boekjes kosten slechts enkele euro's per stuk en "Jela i pića" is een zeer uitgebreid boekje met nuttige woordenschat betreffende "eten en drinken", of u nu uw bestelling doet in het restaurant of boodschappen gaat doen in de supermarkt. Altijd handig zo'n boekje!
Een gecombineerde bestelling tesamen met het NA PUTU- lesboek, 
geeft geen verhoging op de verzendkosten.

huiswerkbegeleiding

Voor wie zelfstandig studeert, bestaat de mogelijkheid van
huiswerkbegeleiding per e-mail. U kiest dan voor de "school-versie" van het lesboek. Uw huiswerkopdrachten van 17 hoofdstukken en 5 toetsen worden gecorrigeerd en zonodig van aanwijzingen voorzien. Huiswerkbegeleiding per e-mail kost € 220,00 (dit bedrag is exclusief het lesmateriaal).

Anneke Berckmans


de docente
introductie-
cursus
uitgebreide
taalcursus
mini- vakantiecursus
grammaticaboek
spijzen en dranken
leuke boekjes
reacties van cursisten
meest gestelde
vragen
nuttige linken
contact en route-
beschrijving