HOME
čamac na vesla in Kroatie

Introductiecursus Kroatisch/Bosnisch/Servisch

Het leerboek NA PUTU”  (Onderweg", Op weg" of "Op reis") is een boek op A-4-formaat. Het bevat zeventien hoofdstukken verdeeld over 120 pagina's. Behalve de hoofdstukken zijn er, achterin het boek, schrijfopgaven voor elk hoofdstuk. Daarnaast nog 52 pagina's met handige overzichten van woordenschat, naamvallen en grammaticaregels.
! ! ! Er zijn twee versies:
- Wilt u de cursus geheel op eigen kracht bestuderen? Kiest u dan voor de ZELFSTUDIE-versie met +/- 50 schrijfopdrachten per hoofdstuk en verderop de juiste oplossing hiervan, zodat u op en top kunt oefenen.
Deze versie heeft in totaal 245 pagina's.
Het is raadzaam om met  iemand uit uw omgeving
(partner, kennis) de uitspraak te oefenen.
- In de SCHOOL-versie wordt u gestimuleerd uw eigen zinnen te maken. Deze versie heeft +/- 30 schrijfopgaven per hoofdstuk en in totaal 207 pagina's. Door uw eigen zinnen te maken, komt u dichterbij de volgende stap: de conversatie.
De "schoolversie" wordt gebruikt bij de klassikale lessen waarin de docent uw huiswerk nakijkt.
De mogelijkheid bestaat, om met de "schoolversie" toch voor zelfstudie te kiezen, waarbij u huiswerkbegeleiding van de auteur krijgt.

De NA PUTU-Introductiecursus is een Nederlands-Kroatisch leerboek. Doordat er ook vraag is naar de Bosnische en Servische taal, is er -in geval het zelfstandig naamwoord in deze talen anders is- dit woord er in rode kleur naast geplaatst. Dat lijkt heel kleurrijk, maar valt reuze mee.

Met deze introductiecursus heb ik mij willen onderscheiden van het lesmateriaal dat reeds op de markt is. In mijn enthousiasme verzamelde ik vele voorbeelden; dít moest in het boek komen en dát, en dát ook. Tot ik mezelf een Kiss (Keep it short, keep it simple) gaf. Zo is een boek ontstaan, waarmee ik u stap voor stap de basisbegrippen van de Kroatische/Bosnische/Servische taal aanbied. U leert de drie geslachten onderscheiden; en de telwoorden zodat u de tijd kunt noemen/verstaan en onderhandelen over de prijs op de markt. Door de kennis van de rangtelwoorden verstaat u dat u de derde weg rechts in moet, nadat u de weg heeft gevraagd. U krijgt inzicht in het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige, verleden en toekomende tijd en onvermijdelijk komt u ook de zeven naamvallen tegen en welke rol zij in een zin spelen.

Voor wie is deze cursus?

  • voor de cursist die basiskennis voldoende vindt.
  • voor de cursist die deze basiskennis gebruikt als "opstap" naar verdieping van de taal.
  • voor de cursist die naast woordenschat inzicht wil krijgen in grammaticale regels.
  • voor de cursist die met een zelfstudieboek vastliep.
  • voor ieder die Kroatisch, Bosnisch of Servisch wil leren. De docent wijst u tijdens de les op de verschillen. 

De cursus is voornamelijk gericht op hoe u uw eigen zinnen formuleert; vragen stelt en antwoorden geeft. Wie de mondelinge cursus bij mij volgt, levert het huiswerk in en krijgt het een week later gecorrigeerd retour. Gemaakte fouten worden altijd besproken; alles is er op gericht om een goed resultaat te behalen.

Wanneer wordt de mondelinge cursus in 2021 gegeven?
Op 
maandagavond 27 september start een cursus van 24 lessen van 1,5 uurMet schoolvakanties (regio zuid) wordt rekening gehouden, zodat uw laatste les half april 2022 zal zijn.

Waar wordt de cursus gegeven?
Als iedereen eind september 2021 weer "normaal" aan tafel kan zitten, worden de lessen bij mij thuis gegeven in een speciale lesruimte. Echter, zijn er gematigde coronamaatregelen van kracht (1,5 meter-afstand), dan is mijn lesruimte thuis niet geschikt. In dat geval wordt er een schoollokaal gehuurd in een school in Wijchen (nabij Nijmegen).
Het cursusgeld is afhankelijk van de locatiemogelijkheid. Op 1 september 2021 is daar zeker meer over bekend.

Heeft u belangstelling? Neemt u contact op met anneke@naputu.nl

De kosten van de mondelinge cursus
De kosten zijn in het ongunstigste geval € 459,00 p.p.
Wat krijgt u hiervoor? 24 lessen van 1,5 uur + het
lesmateriaal + wekelijkse huiswerk
correctie door de docente.
U krijgt het lesmateriaal in een stevige 23-rings ordner. Bij de livelessen maakt u uw huiswerk op losse vellen van A-4-formaat (collegeblok) en bergt het op in een aparte (door mij geleverde) map.

Het lesboek “NA PUTU”   Naputu lesboek Kroatisch Bosnisch Servisch

zelfstudie
Wilt u wél een boek aanschaffen, maar geen cursus volgen? Dat kan. 
Er is geen cd-beschikbaar bij de cursus, maar een Powerpointpresentatie helpt u op weg in de eerste drie lessen. Verder zijn er geluidsdocumenten die u helpen bij de juiste uitspraak van de werkwoordvervoegingen. De kosten voor de "zelfstudie-versie" zijn:  € 49,00 inclusief verzendkosten (pakketpost binnen Nederland). U krijgt het boek in een stevige 23-rings bewaarmap aangeboden.
Bestellen gaat via
e-mailadres anneke@naputu.nl

Voordat u een bestelling doet, ... kijkt u nog even bij "leuke boekjes" en "Jela i pića"! De leuke boekjes kosten slechts enkele euro's per stuk en "Jela i pića" is een zeer uitgebreid boekje met nuttige woordenschat betreffende "eten en drinken", of u nu uw bestelling doet in het restaurant of boodschappen gaat doen in de supermarkt. Altijd handig zo'n boekje!
Een gecombineerde bestelling tesamen met het NA PUTU- lesboek, 
geeft geen verhoging van de verzendkosten.

huiswerkbegeleiding

Voor wie zelfstandig studeert, bestaat de mogelijkheid van
huiswerkbegeleiding per e-mail. U kiest dan voor de "school-versie" van het lesboek. Uw huiswerkopdrachten van 17 hoofdstukken en 5 toetsen worden gecorrigeerd en zonodig van aanwijzingen voorzien. Huiswerkbegeleiding per e-mail kost € 220,00 (dit bedrag is exclusief het lesmateriaal).

Anneke Berckmans


de docente
introductie-
cursus
uitgebreide
taalcursus
mini- vakantiecursus
grammaticaboek
spijzen en dranken
leuke boekjes
reacties van cursisten
meest gestelde
vragen
nuttige linken
contact en route-
beschrijving