HOME
čamac na vesla in Kroatie

Introductiecursus Kroatisch/Bosnisch/Servisch

Naputu lesboek Kroatisch Bosnisch Servisch

Het leerboek NA PUTU”  (Onderweg", Op weg" of "Op reis") is een boek op A-4-formaat. Deze NA PUTU-cursus onderscheid zich  van ander lesmateriaal. Ten eerste is het boek in duidelijke Nederlandse taal geschreven; ten tweede wordt de lesstof u stap voor stap aangeboden. De opbouw is heel bewust gekozen; ik hield me in bedwang door mezelf regelmatig een KISS (keep it short, keep it simple) te geven.

De inhoud:
In achttien hoofdstukken (133 pagina's) leert u
de drie geslachten onderscheiden; met de telwoorden kunt u onderhandelen over de prijs op de markt evenals de tijd noemen of verstaan;  rangtelwoorden komen van pas bij het afspreken van de datum en u verstaat dat u de derde weg rechts in moet, nadat u de weg heeft gevraagd. U krijgt inzicht in het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige, verleden en toekomende tijd en onvermijdelijk komt u de zeven naamvallen tegen en welke rol zij in een zin spelen. 
Behalve de 18 hoofdstukken zijn er ......

  • in een aparte map schrijfopgaven bij elk hoofdstuk,
  • 12 pagina's met informatie over dialecten, alfabet, schrift, klemtoon- en uitspraak(-oefeningen),
  • en nog eens 62 pagina's met handige overzichten van woordenschat, naamvallen en grammaticaregels.

Het lesboek heeft de Kroatisch taal als basis. Om het ook geschikt te laten zijn voor degenen die Bosnisch of Servisch willen leren, is het zelfstandig naamwoord dat anders is dan in de Kroatische taal er in rode kleur naast geplaatst. Dat lijkt heel kleurrijk, maar valt reuze mee.

- Wilt u de cursus geheel op eigen kracht bestuderen, dan stuur ik u automatisch de ZELFSTUDIE-versie met +/- 50 schrijfopdrachten per hoofdstuk en verderop de juiste oplossing hiervan. Zo oefent u op en top. Het is raadzaam om met iemand uit uw omgeving (partner, kennis) de uitspraak te oefenen.

- Volgt u bij mij de mondelinge cursus, dan krijgt u een uitgave met +/- 30 schrijfopgaven per hoofdstuk. Die opgaven maakt u wekelijks en worden door de docente nagekeken. Fouten worden altijd besproken. Alles is er op gericht om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Steeds na drie hoofdstukken volgt een conversatieles. Dat is nuttig om de geleerde stof te oefenen, maar vooral om lef te kweken voor uw communicatie in de praktijk.

Voor wie is deze cursus?

  • voor de cursist die basiskennis voldoende vindt,
  • voor de cursist die deze basiskennis gebruikt als "opstap" naar verdieping van de taal,
  • voor de cursist die naast woordenschat inzicht wil krijgen in grammaticale regels,
  • voor de cursist die met een zelfstudieboek vastliep,
  • voor ieder die Kroatisch, Bosnisch of Servisch wil leren. De docent wijst u tijdens de les op de verschillen. 

Wanneer is de mondelinge cursus in 2022/2023?
Op 
maandagavond 3 oktober start een cursus van 25 lessen van 1,5 uurMet schoolvakanties (regio zuid) wordt rekening gehouden, zodat uw laatste les eind april 2023 zal zijn.

Waar wordt de cursus gegeven?
In een wijkcentrum/school in Wijchen (nabij Nijmegen). Deze locatie ligt op loopafstand van het treinstation van Wijchen. Mochten de coronamaatregelen terugkeren, dan kunnen we hier voldoende afstand van elkaar houden. De cursus gaat door met minimaal zeven cursisten. Wordt dit aantal niet gehaald, dan bekijken we of videolessen of lessen bij mij aan huis met minimaal vier cursisten een mogelijkheid is. Heeft u belangstelling? Neemt u contact op met 
anneke@naputu.nl

De kosten van de mondelinge (fysieke) cursus zijn € 450,00 p.p. Wat krijgt u hiervoor? 25 lessen van 1,5 uur + het lesmateriaal + wekelijkse huiswerkcorrectie door de docente. Het lesmateriaal krijgt u in een stevige 23-rings ordner + een map met schrijfopdrachten.

zelfstudie
Wilt u wél een boek aanschaffen, maar geen cursus volgen? Dat kan. 
Er is geen cd bij de cursus, maar een Powerpointpresentatie helpt u op weg in de eerste drie lessen. Verder zijn er geluidsdocumenten die u helpen bij de juiste uitspraak van de werkwoordvervoegingen. De kosten voor de "zelfstudie-versie" zijn: € 52,00 inclusief verzendkosten (pakketpost binnen Nederland).
Bestellen gaat via
e-mailadres anneke@naputu.nl

huiswerkbegeleiding
Voor wie zelfstandig studeert, bestaat de mogelijkheid van
huiswerkbegeleiding per e-mail. U kiest dan voor de "school-versie" van het lesboek. Uw huiswerkopdrachten van 18 hoofdstukken en 5 toetsen worden gecorrigeerd en zonodig van aanwijzingen voorzien. Huiswerkbegeleiding per e-mail kost € 230,00 (dit bedrag is exclusief het lesmateriaal).

Voordat u een bestelling doet, ... kijkt u nog even op deze site bij "leuke boekjes" en "Jela i pića"! De leuke boekjes kosten slechts enkele euro's per stuk en "Jela i pića" is een zeer uitgebreid boekje met nuttige woordenschat betreffende "eten en drinken". Of u uw bestelling doet in het restaurant of boodschappen gaat doen in de supermarkt, ... altijd handig zo'n boekje!
Een gecombineerde bestelling tesamen met het NA PUTU- lesboek, 
geeft geen verhoging van de verzendkosten.

Anneke Berckmans


de docente
introductie-
cursus
uitgebreide
taalcursus
mini- vakantiecursus
grammaticaboek
spijzen en dranken
leuke boekjes
reacties van cursisten
meest gestelde
vragen
nuttige linken
contact en route-
beschrijving